Return to site

Mikä on souturytmisi?

Quiskeen Rytmi-haaste kestää lokakuun loppuun

Rytmi on hyvän soututekniikan tärkein rakennuspalikka. Oletko koskaan mitannut sitä?

Rytmi on veto-osuuden ajallinen suhde vetoon ja palautukseen. Rytmi kertoo kuinka rentoa soutusi on ja se riippuu myös vetotahdista.

Kuinka rytmiä voi mitata?

Tarvitset vain puhelimen ja tavan kiinnittää se tukevasti soutulaitteen vetokapulaan. Voit käyttää mitä tahansa matalaprofiilista puhelinpidikettä tai jopa kahta hiusnauhaa, kunhan varmistat, että puhelin ei heilu vedon aikana.

Lataa Quiske Rowing -sovellus Google tai AppStore kaupasta. Varmista, että valitset oikean soutulaitetyypin (staattinen C2, slides ja RP3 ovat tuettuja) ja aloita soutaminen. Sovellus antaa reaaliaikaista palautetta rytmistäsi ja virtuaalivalmentaja kertoo kuinka lähellä asetettua tavoitetta olet.

Osallistu Quiskeen Rytmi-haasteeseen

Kesällä järjestimme useita virtuaalisoutu-haasteita vesillä, ja sisäsoutukauden avausta juhlistamme erilaisilla virtuaalisilla soudun tekniikka-haasteilla. Ensimmäinen keskittyy vain rytmiin ja antaa toivottavasti inspiraatiota hyvän flow-tilan löytämiselle josta apua pidempiinkin ergo-sessioihin :-).

Quiskeen Rytmi-haaste kestää lokakuun loppuun. Voit osallistua haasteeseen minkä tahansa tyyppisellä ergolla kunhan varmistat ergon tyypin Asetuksissa. Jos haluat osallistua haasteeseen, aseta tallennusväliksi 2 minuuttia ja valmentajan tasoksi Haastava. Souda tasaisesti tahdilla 18 (eli yhteensä 34-38 vetoa).

Lähettämällä kuvakaappauksen tuloksestasi (tasainen 18 tahti) meille sähköpostitse (contact@quiske.fi) osallistut Quiskeen etävalmennus paketin arvontaan. Kaikki osallistujat voivat myös lunastaa uuden ”Quiske Guide for Indoor Rowing” veloituksetta itselleen.

Quiskeen sovelluksella pystyy mittaamaan souturytmiä ilmaiseksi

Tässä on myös video, josta näet miten mittaus tehdään ja kuinka osallistut haasteeseen.

VINKKI: Jos sinulla on vaikeuksia saada hyvä tulos, yritä saada potkuvaihe jaloilla nopeammaksi. Sitä helpottaa myös vastuksen laskeminen tarpeeksi alas jolloin veto osuudesta tulee räjähtävämpi ja palautusvaiheelle jää enemmän aikaa, joka rentouttaa soutua!

PS. Quiske Rowing -sovelluksella voit tietysti mitata paljon muutakin kuin vain rytmiä kun yhdistät sovelluksen erikseen hankittavaan Quiske Podiin. Podi antaa yksityiskohtaista tietoa jalkojen nopeudesta, ajoituksesta ja tyylistä. Lisätietoja löydät tästä videosta.

Toivomme mukavia hetkiä Rytmi-haasteen ja Quiskeen virtuaalivalmentajan parissa!

Quiske-tiimi