Return to site

Dynaaminen vaiko staattinen?

Quiskeen ensimmäisessä sisäsoutuseminaarissa keskusteltiin ja kokeiltiin.

· RP3

Marraskuisena viikonloppuna lauantaina 11.11 järjestimme ensimmäisen dynaamiseen sisäsoutuun keskittyvän seminaarin Helsingin keskustassa. Tässä blogissa pääset tsekkaamaan mistä puhuttiin myös mikäli et ollut itse paikalla. Tässä emme sukella teknisiin yksityiskohtiin emmekä perusfysiikan lakeihin samalla tavalla kuin englanninkielisessä julkaisussamme, kannattaa tsekata se jos haluat enemmän tietoa ja taustaa...

Sisäsoutuseminaarin kiteytetyt viestit per puhuja löytyvät alla videolinkkeineen.

Lopussa lyhyt yhteenveto avainviesteistä.

Kristina (Quiske)

Julkistukset

  • Quiske aloitti RP3 yhteistyön ja maahantuonnin
  • Suomenkieliset sivut julkistettiin: www.quiske.fi
  • 500 Quiske RowP sovelluslatausta Play kaupasta 
  • Uusi versio RowP sovelluksesta sisältäen virtuaali valmentajan ja tuen dynaamisille soutulaitteille
  • ensimmäinen kansainvälinen RP3 kisa Lybeckissä 13.1.2018

Kristinan esitys YouTubessa:

Jacob Barsoe (Kaksinkertainen olympiamitalisti ja maailmanmestari)

  • Citius-Remex istuinpehmuste mahdollisti pitkät yhteiset ergoharjoitukset
  • Soutuharjoittelu talvella tapahtui päivittäin yhdessä joukkueen kanssa dynaamiset laitteet vierekkäin

Jacobin esitys YouTubessa:

Pena (Quiske)

  • "RP3 laite opettaa soutamaan luontaisesti oikein ... tärkeää saada nuoret soutajat aloittamaan harjoittelu juurikin tämän tyyppisellä dynaamisella laitteella"

Penan esitys YouTubessa:

Veikko (Finnrowing)

  • "slaidihomma on dynaamisessa soudussa kulkenut mun mukana aina"

Veikon esitys YouTubessa:

Klasu (Suomen ”sisäsoutuikoni”)

  • ”C2 ei ole niin paljon vesisoutua kuin RP3 …”
  • ”(yli 25 vuotta Suomen sisäsoutua hallinneena) 2013 jälkeen en pystynyt soutamaan enää kuin 10min lämmittelyjä … meni kaks ja puoli talvea että en harjoitellut ollenkaan sisäsoutua … Robertin kautta kuulin RP3:sta ja nyt olen pystynyt taas soutamaan … siinä on niin jumalaton ero että jos jossain on ongelmia … ongelmat eivät häirinneet koskaan vesisoutua … kyynärsauvat jätin laiturille. RP3 on mahdollistanut sisäsoutuharjoitteluni uudestaan.”
  • ”jos harkitsee pitkää soutu-uraa niin silloin ehdottomasti kannattaa 34 vuoden soutukokemuksella harkita kuinka paljon ja kuinka kovaa staattista conceptia rykii … se kyllä rikkoo paikat”

Edward Boileau (menestynyt soutuvalmentaja Englannista sekä RP3 laitteen avulla vammoista toipunut soutaja)

  • Vammojen ehkäisy ja harjoittelu RP3-laitteella
  • RP3 mahdollistaa oikeanlaisen kiinnioton
  • Quiskeen podien avulla soutukisan voittoon
  • Edward järjestää soutuvalmennusleirejä Ranskassa  

Edwardin esitys YouTubessa:

Ilona (soudun valmennuspäällikkö)

  • vesillä kannattaa harjoitella niin pitkän kuin mahdollista koska mikään laite ei korvaa sitä …
  • itse tutustuin RP3 -laitteeseen 2014 Amsterdamin MM-kisoissa ja ihastuin siihen heti. Kisoista lähti laite mukaani autonkyydissä … maajoukkuesoutajat ovat lainanneet laitettani myös sen jälkeen.
  • ”millä tahansa laitteella treenaatte niin se vesisoututekniikka pitäisi aina olla mielessä” 

Ilonan esitys YouTubessa:

Yhteenveto

Oli hienoa kokoontua iltapäiväksi Helsinkiin kuuntelemaan asiantuntijoita ja keskustelemaan sisäsoudusta. Olimme yhtä mieltä siitä että staattinen Concept2 on luotettava ja hyvä työkalu jolla voi kohottaa kuntoa. On hienoa että C2 laitteita löytyy melkein jokaiselta kuntosalilta että voit tehdä hyvän treenin missä vaan.

Kuitenkin, nimenomaan soutajalle, dynaaminen on parempi. Dynaaminen soutu tarkoittaa siis joko dynaamista Concept2 laitetta, staattista Concept2 laitetta slaidien päällä, tai RP3 laitetta. Dynaaminen sisäsoutu matkii paremmin vesillä soutua. Dynaaminen sisäsoutu on hellempi selän nikamille ja kylkiluille ja estää vammoja kun haluaa soutaa kovaa. Dynaaminen laite mahdollistaa myös mukavemman soudun matalalla tahdilla ja laitteen kiinniotto on nopeampi ja luonnollisemman tuntuinen. RP3sen avulla on lisäksi helpompi työstää tekniikkaa sillä laitteessa on monipuolinen voiman mittaus ja siihen saa kytkettyä hyvän näytön jonka avulla voi myös synkronoida joukkuesoutua siten että kaikki voivat hakea samaa voimaprofiilia. Treenaamalla dynaamisella laitteella vesille soutuun siirtymiseen on pienempi kynnys sillä soututuntuma on molemmissa samantyylinen. Tämä on erityisen tärkeää Suomen kaltaisissa maissa joissa sisäsoutukausi on pitkä jolloin vesille pääsee vain lyhyiden etelään suuntautuvien treenimatkojen aikana.

Nautinnollista sisäsoutukauden alkua!

Quiske tiimi

PS. Quiske aloitti RP3 laitteiden maahantuonnin. Ole yhteydessä ja sovi laitteiden tarkemmasta esittelystä. Laitteita pääsee myös helposti kokeilemaan Helsingissä ja meillä on muutama laite varastossa. Hinnat ja muuta tietoa löytyy RP3 kaupastamme.